Mimořádná vícedenní výluka ISDS 31. 12. 2022 – 02. 01. 2023

Vážení uživatelé datových schránek,

dovolujeme si Vás upozornit na mimořádnou vícedenní výluku informačního systému datových schránek (ISDS), která proběhne v termínu:

od 31. prosince 2022, 0:00 hod. do 2. ledna 2023, 23:59 hod.

Po tuto dobu nebude možné se do Vaší datové schránky přihlásit, resp. přijímat ani odesílat žádné datové zprávy. Výluka má dále vliv na omezení dostupnosti některých služeb Czech POINTu, tzn. po tuto dobu budou zcela nedostupné služby CzechPOINT@home na Portálu veřejné správy (např. Žádost o výpis z Rejstříku trestů do datové schránky, Výpis bodového hodnocení řidiče). Dále na kontaktních místech veřejné správy (na úřadech, pobočkách České pošty, Hospodářské komory, u notářů atd.) v tomto období nebudou dostupné veškeré služby související s datovými schránkami (např. žádost o zřízení datové schránky, žádost o znepřístupnění datové schránky) a dále služba autorizované konverze s možností zaslání do datové schránky. V době odstávky rovněž nebude možné uveřejnit žádné dokumenty v Registru smluv a na Portálu veřejné správy. Stejně tak nebude možné činit podání prostřednictvím formulářů, které pro ověření totožnosti žadatele využívají přihlašovací údaje do datové schránky uživatele (Finanční správa, Česká správa sociálního zabezpečení apod.)

Výluka je nezbytná pro obnovu technologické infrastruktury a související migraci dat. Za případné komplikace spojené s dočasným a mimořádným omezením provozu datových schránek se tímto omlouváme.

Podání, které je nutné učinit v průběhu výluky, můžete učinit emailem opatřeným uznávaným elektronickým podpisem odeslaným na elektronickou podatelnu příslušného úřadu, případně přímo v prostředí portálu úřadu, pokud takový existuje a nabízí přihlášení Identitou občana.

Děkujeme za pochopení.

zdroj: https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/2012.html