Aktuality mimo EU

Zákazníci supermarketů ve Velké Británii letos před Vánoci nakupují méně, ale utrácejí více

Podle nejnovějších údajů společnosti NielsenIQ nakupující v supermarketech ve Velké Británii utrácejí více, přestože nakupují méně. Může za to dvouciferná inflace v Británii, která způsobila nárůst celkových tržeb v supermarketech o 7,6 %.


Vietnam očekává zdvojnásobení zahraničních investic do zemědělství

Vietnam si stanovil za cíl zdvojnásobit objem zahraničních investic do zemědělství do konce roku 2030 na 34 mld. $. Podle politiků i expertů však existuje řada nedostatků a omezení, které musí země naléhavě řešit, aby dosáhla svého cíle.


Kazachstán investuje do skladovacích prostor zeleniny

14. prosince 2022 se uskutečnila rozšířena schůze kazašské vlády, na kterém jejich ministerstvo vypracovalo operativní opatření. Tato opatření mají vést ke zlepšení situace v oblasti potravinářství.


Ceny vajec v Japonsku prudce rostou kvůli nákladům na krmivo a výskytu ptačí chřipky

Velkoobchodní ceny vajec v Japonsku, které jsou dlouhodobě známé svou stabilitou, se zvyšují v důsledku prudkého růstu nákladů na krmivo pro slepice a výskytu ptačí chřipky.


Tři prosincové veletrhy skvěle uzavřely letošní arabskou sezónu

Příchod mrazivých měsíců do Evropy znamená v regionu Blízkého východu vrchol veletržní sezóny. Tento rok také dokázal, že covidové období a omezení jsou minulostí a veletrhy se mohou pořádat v plné síle.