SZIF: Informace pro žadatele k opatření ekologické zemědělství a navazující opatření ekologické zemědělství

Rádi bychom informovali žadatele, že od 7. prosince 2021 je na Portálu farmáře možné podávat doklady k prokázání vlastní produkce ovoce a jahodníků v rámci opatření ekologické zemědělství a navazující opatření ekologické zemědělství.

Konečným termínem pro podání Formuláře k prokázání vlastní produkce ovoce a jahodníků EZ / NEZ 2021 je 31. leden 2022. Tímto bychom chtěli žadatele požádat, aby Formuláře pro prokázání objemu vlastní produkce ovoce a jahodníku v rámci opatření ekologické zemědělství (EZ) a navazující opatření ekologické zemědělství (NEZ) 2021 včetně všech povinných příloh podali:

a) osobně – na Oddělení příjmu žádostí a LPIS (podání podle místa trvalého bydliště nebo sídla), seznam Oddělení příjmu žádostí a LPIS je k dispozici na cestě: http://www.szif.cz/cs/szif-ro;

b) poštou;
c) datovou schránkou;
d) elektronickou podatelnou (e-mail: podatelna@szif.cz).

Více informací k prokázání vlastní produkce ovoce a jahodníku v rámci EZ a NEZ naleznete v příručce, která je k dispozici na www.szif.cz – v sekci Jednotná žádost – Ke stažení – Prokázání produkce ovocných druhů a jahod.

Žadatel, který podal Ohlášení vyšší moci – výjimečných okolností (dále jen OVM), které Státní zemědělský fond uznal, nemusí dodat Formuláře s vlastní produkcí ovoce a jahodníku v rámci EZ nebo NEZ.