Průzkum mezi zaměstnavateli: Zajímají nás Vaše názory na řešení současné ekonomické situace

priloha_1109073949_0_MPSV_dopis_zamestnavatele

 

Vážení zaměstnavatelé,

jako ministr práce a sociálních věcí se snažím, aby se rozhodnutí tohoto úřadu i celé vlády co nejvíce zakládala na datech. Proto se na Vás obracím s prosbou o Vaši účast v dotazníkovém šetření. Zjišťujeme v něm zpětnou vazbu na dosavadní vládní opatření a Vaše aktuální potřeby a vhledy do současné ekonomické situace s důrazem na vývoj na trhu práce.

Získaná data nám pomohou ve správném nastavení chystaných opatření a v důsledku se projeví v co nejúčinnější státní podpoře určené právě pro Vás, podnikatele a zaměstnavatele.

Prosím Vás proto o co nejúplnější vyplnění tohoto dotazníku. Velmi nám pomůže, pokud tak učiníte ideálně okamžitě, nejpozději pak do 5 pracovních dnů.

Na tomto místě Vám všem děkuji za to, že v této těžké době dáváte lidem práci. A speciální poděkování patří těm, kdo pomáhají potřebným či uprchlíkům z Ukrajiny.

Dovolte mi, abych zároveň využil příležitosti a ve stručnosti Vás informoval o nástrojích, které jsme připravili nebo připravujeme, a které Vašim podnikům mohou pomoci překonat náročné ekonomické období:

● Navyšujeme podporu částečných úvazků, připravili jsme nová pravidla pro home office (více informací najdete na webu MPSV).

● Spouštíme velký projekt na podporu rekvalifikací v oblasti IT.

● Připravili jsme návrh na spuštění kurzarbeitu v případě, že by byl akutní nedostatek plynu.

● Podporujeme zapojování uprchlíků z Ukrajiny na trh práce (více informací najdete na webu MPSV).

● Vláda rozšiřuje podporu pro pomoc domácnostem a firmám s vysokými cenami energií.

Připravili jsme kalkulačku pro orientační ověření záloh na energie.

Při přípravě všech těchto opatření pro nás byla data z terénu nedocenitelná. Pomozte nám prosím pomáhat Vám i do budoucna a zúčastněte se zmíněného dotazníkového šetření.

 

S pozdravem a úctou

Marian Jurečka

ministr práce a sociálních věcí

Přílohy