Konzultace s EK: Usnadnění výběru zdravějších potravin – stanovení výživových profilů

Trvání konzultace: 13 Prosinec 2021 – 07 Březen 2022  (o půlnoci SEČ)
Téma: Bezpečnost potravin

Cílová skupina

Cílem této veřejné konzultace je shromáždit názory občanů ze zemí EU i mimo EU, jakož i názory profesionálních a neprofesionálních zúčastněných stran, pokud jde o iniciativy týkajících se revize právních předpisů EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

Důvod konzultace

Tato veřejná konzultace se týká různých iniciativ týkajících se revize právních předpisů EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Tato revize se týká výživového označování na přední straně obalu, označování původu a vyznačování data, což jsou klíčová opatření ve strategii „Od zemědělce ke spotřebiteli“, a označování alkoholických nápojů, jak bylo oznámeno v rámci Evropského plánu boje proti rakovině. Druhá iniciativa, jak bylo uvedeno ve strategii „Od zemědělce ke spotřebiteli“, se týká stanovení výživových profilů, aby se omezilo používání tvrzení na potravinách, které nesplňují výživovou kvalitu. Prostřednictvím této veřejné konzultace se občané a zúčastněné strany mohou podělit o své názory a zkušenosti ohledně hlavních překážek, s nimiž se potýkají v těchto oblastech označování potravin, a rovněž způsobů, jak tyto překážky překonat.

VÍCE ZDE

DALŠÍ VEŘEJNÁ KONZULTACE:
Období pro odesílání připomínek
21 Prosinec 2021 – 27. Březen 2022
Období pro odesílání připomínek
13 Prosinec 2021 – 07. Březen 2022
Období pro odesílání připomínek
13 Prosinec 2021 – 07. Březen 2022