PROPAGACE SLADKOVODNÍ AKVAKULTURY

Projekt RYBA NA TALÍŘ vznikl na podporu sladkovodní akvakultury a má za cíl zlepšení povědomí široké veřejnosti o pozitivech konzumace domácích sladkovodních ryb. Projekt je zaměřen na prezentaci zdravé kuchyně a poukazuje na to, že rybí maso je nejen chutné, ale především bohaté na pro organismus prospěšné tuky, minerály, vitamíny a také je zdrojem lehce stravitelných bílkovin. Snaží se rovněž podpořit domácí trh a regionální prodejce sladkovodních ryb.

Projekt se snaží ukázat snadnou přípravu ryb a vyvrátit tak o nich zažité předsudky. Se speciálně upraveným mobilním stánkem jsou navštěvovány farmářské trhy, regionální slavnosti, jarmarky a další místa, kde kuchař přímo prezentuje recepty a způsob jejich správného zpracování. Uvařený pokrm můžete přímo na místě ochutnat a k tomu si vzít recept s postupem, podle kterého pak můžete vařit v klidu a pohodlí domova. Letos jsme pro Vás připravili vaření i ve formě videí, které naleznete přímo na webu u receptů.

Nevíte kde se prodávají čerstvé ryby? Tak to jste tu spávně. Na mapě najdete nejbližší místo prodeje i s nejdůležitějšími informacemi o prodejně.

Zdroj: rybanatalir.cz