Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 16/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o ekologickém zemědělství, ve znění vyhlášky č. 80/2012 Sb.

Informace o legislativním procesu návrhu vyhlášky, který je do 3. 2. 2023 v meziresortním připomínkovém řízení a případné připomínky je možné zasílat na emailové adresy svazu: info@cmszp.cz, a to nejpozději do 3. 2. 2023.

Rok vydání: 2023
Tématické oblasti: Legislativa (národní/EU)

Meziresortní připomínkové řízení probíhá od 13. 1. 2023 do 3. 2. 2023.

Cílem předkládaného návrhu vyhlášky je zejména v návaznosti na novelu zákona č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství uvést tuto vyhlášku do souladu s novelizovaným zákonem o ekologickém zemědělství. Návrh vyhlášky tak stanoví nové druhy hospodářských zvířat, která lze chovat v ekologickém zemědělství, a to jelenovité, živočichy pocházející z akvakultury a hmyz určený k lidské spotřebě nebo k výrobě zpracované živočišné bílkoviny, vypouští pravidla chovu králíků v ekologickém zemědělství, která jsou nyní stanovena přímo předpisem Evropské unie, stanoví pravidla chovu hmyzu určeného k lidské spotřebě nebo k výrobě zpracované živočišné bílkoviny, a zrušuje vzor žádosti o registraci osoby podnikající v ekologickém zemědělství, který je nyní zveřejněn na internetových stránkách Ministerstva zemědělství.

Případné připomínky je možné zasílat nejpozději do 3. 2. 2023 n

Znění návrhu vyhlášky s odůvodněním je k dispozici zde (webové stránky Úřadu vlády – Portálu ODok – veřejně přístupná Knihovna připravované legislativy).