Ochrana vod před znečištěním dusičnany ze zemědělských zdrojů – hodnocení

Cílová skupina

Cílovou skupinou jsou všechny zúčastněné strany a občané zasažené ztrátami živin ze zemědělství, jakož i ti, kteří provádějí směrnici o dusičnanech v celé EU. Mezi příslušné zúčastněné strany patří:

  • vnitrostátní, regionální a místní orgány (např. zemědělské, vodohospodářské, environmentální a klimatické orgány, orgány územního plánování, zdravotní a hospodářské orgány),
  • zemědělci, podniky a odborníci působící v klíčových odvětvích (např. zemědělství, životní prostředí, vodní hospodářství, klima, zdraví, potraviny, cestovní ruch, rybolov atd.) a jejich odvětvová sdružení,
  • evropské, mezinárodní a mnohostranné organizace, jakož i příslušné agentury EU, regionální námořní úmluvy atd.,
  • zaměstnavatelé, odbory, spotřebitelské organizace, nevládní organizace zabývající se životním prostředím a další subjekty občanské společnosti, akademická obec a výzkumné ústavy zabývající se politikami EU v oblasti zemědělství a životního prostředí a široká veřejnost.

Důvod konzultace

Cílem této konzultace je zajistit, aby byly v hodnocení směrnice o dusičnanech řádně zohledněny zájmy veřejnosti v celé EU, a to tím, že budou zjištěny názory občanů a zúčastněných stran a že bude shromážděna zpětná vazba, podněty, informace a stanoviska, včetně vědeckých a technických studií.

Odpovězte na dotazník

Konzultace se můžete zúčastnit tak, že vyplníte online dotazník. Pokud z nějakého důvodu nemůžete použít internetový dotazník, obraťte se na nás na níže uvedené e-mailové adrese.

Dotazníky jsou k dispozici v úředních jazycích EU (často ve všech). Svůj příspěvek můžete zaslat v kterémkoli z úředních jazyků EU.

Z důvodů transparentnosti vyzýváme organizace a podniky, které se veřejných konzultací účastní, aby se zaregistrovaly v Rejstříku transparentnosti.

Abyste se mohli do diskuse zapojit, musíte se nejdříve zaregistrovat nebo se přihlásit pomocí existujícího účtu na sociálních sítích.