Veřejná konzultace EU – květen/červen

Iniciativa cílí na upřesnění opatření skrze harmonizaci podmínek získávání surovin z EU, úředního osvědčení pro některé plněné želatinové kapsle, podpoložek harmonizovaného systému pro certifikaci klíčků, a masných výrobků používaných ve směsných produktech.

Konzultace k dispozici zde.


Veřejná konzultace ke statistice zemědělských vstupů a výstupů u přípravků na ochranu rostlin. Cílem iniciativy je upřesnit obsah údajů a technických prvků statistik přípravků na ochranu rostlin, které mají být shromažďovány za účelem sběru dat pro srovnání členských států a dosažení harmonizace. Konzultac k dispozici zde.


Veřejná konzultace k revizi obchodních norem EU pro zemědělské produkty. Cílem revize je zvýšit účinnost a udržitelnost potravinového systému skrze podporu dodávek udržitelnějších výrobků spotřebitelům, zjednodušení stávajících právních předpisů s různými právními nástroji, a sladění pravidel EU s požadavky Lisabonské smlouvy. Konzultace je otevřena do 16/06/2023, k dispozici zde.


Veřejná konzultace k ambicím EU v oblasti klimatu do roku 2040. Účelem inciativy je zahájit proces, který stanoví cíl v oblasti klimatu do roku 2040 a nasměruje EU k dosažení klimatické neutrality do roku 2050. Konzultace je otevřena do 23/06/2023, k dispozici zde.


Veřejná konzultace k jednotnému postupu pro vydávání dodatkových ochranných osvědčení (DOO) u léčivých přípravků a přípravků na ochranu rostlin. Iniciativa cílí na zvýšení dostupnosti a účinnosti režimu skrze zavedení jednotných DOO (příp. jednotného postupu vydávání DOO). Konzultace je otevřena do 26/06/2023, k dispozici zde.