Zpracování mléka na farmě
Termín: 22.4.2022
Čas konání semináře: 8:30 – 17:00
Místo: Farma Bovine
Adresa: Heřmanovice 161, 793 74
Farma Bovine (okres Bruntál, Moravskoslezský kraj): hospodaří v ekologickém zemědělství na trvalých travních porostech. Chovají masný skot, od roku 2016 mají i malé stádo mléčných krav. Mléko jde přednostně telatům, přebytky zpracovávají na sýry a jiné mléčné dobroty. V rámci agroturistiky nabízí ubytování v apartmánech a prohlídky farmy
kozí farma Drysice (okres Vyškov, Jihomoravský kraj): chovají stádo koz, vypásají svahy okolo Drysic. V růžové sýrárně vyrábějí vynikající kozí sýry a další výrobky. Nakupují a zpracovávají také kravské mléko
Další semináře v rámci cyklu Zpracování zemědělské produkce
29.4.2022 Farma Drysice Drysice 110, 683 21 Zpracování mléka na farmě
10.5.2022 Farma Kaman Vídeň 137, 594 01 Zpracování masa na farmě
16.5.2022 Ekofarma Bošina Vernéřovice 248, 549 82 Zpracování masa na farmě
27.5.2022 Farma Netěchovice Netěchovice 14, 375 01 Zpracování masa na farmě
Semináře jsou určeny pro zemědělce, výrobce potravin, popř. jiné osoby, pracující pro
hospodářské subjekty kategorie MSP (malé a střední podniky).
3. května 2022 v 9:00 hod.
Místo semináře: Restaurace U Hraběnky, Petrovice 20, 679 02
49.4121628N, 16.6975442E
Exkurze: farma Škvařilovi (bourárna), Horní 136, Rájec-Jestřebí 679 02
49.4112300N, 16.6401806E