Informace pro žadatele na dotační program 8.F. – dotační podprogram: 8.F.c. Podpora vybraných činností zaměřených na ozdravování chovů drůbeže zvýšením biologické bezpečnosti pro sledované období 2021 (01.10.2020 – 30.09.2021)

Na základě aktualizace kategorií drůbeže v rámci dotačního podprogramu 8.F.c. v návrhu Zásad pro rok 2021 ze strany Ministerstva zemědělství ČR, musel Státní zemědělský intervenční fond v tomto ohledu upravit vyjmenované kategorie chované drůbeže a používané technologie v Plánu preventivních opatření následujícím způsobem: Vyjmenované kategorie chované drůbeže a používané technologie

Kategorie A

Kur domácí – výkrm kuřat na podestýlce

Kachny – výkrm

Husy – výkrm

Kategorie B

Nosnice – odchov nosných kuřic a chov nosnic (pro produkci konzumních vajec) – na podestýlce

Kachny, Krůty, Husy – odchov mláďat a rozmnožovací chovy – na podestýlce, na roštech

Kategorie C

Nosnice (na produkci konzumních vajec) – odchov nosných kuřic a chov nosnic – v obohacených klecích, ve voliérách, na roštech

Kur domácí – odchov mláďat a chov rozmnožovací chovy

Krůty – na výkrm

Nově tedy došlo k:

– přesunu kategorie drůbeže a používané technologie chovu „Husy výkrm“ z kategorie B do kategorie A;

– odstranění kategorie drůbeže a používané technologie chovu „Nosnice (na produkci konzumních vajec)– odchov nosných kuřic – v obohacených klecích, ve voliérách, na roštech“ z kategorie B a k jejímu ponechání pouze v kategorii C.

Pokud se některá z výše uvedených změn promítne do žadatelem již vyplněných Plánů preventivních opatření, je nezbytné ze strany žadatele tento Plán preventivních opatření aktualizovat, tedy nahradit jej aktualizovanou verzí, lze stáhnout ZDE.