PGRLF spustí 16. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s., vyhlašuje další kolo příjmu žádostí do programu Investiční úvěry Zemědělec.

Již 16. kolo programu bude spuštěno ve středu 13. září 2023 v 9.00 hodin.

Program Investiční úvěry Zemědělec je určen malým a středně velkým podnikům v oblasti zemědělské prvovýroby, které v uplynulých 24 měsících neuzavřely smlouvu s
PGRLF o poskytnutí úvěru ve stejném programu. Úvěr lze poskytnout ve výši 100 000 Kč až 10 mil. Kč. Maximální částka, o kterou může být jistina v okamžiku poskytnutí úvěru snížena, je částka 400 000 Kč, ale nesmí tím být překročeno 30 % z celkové výše poskytnutého
úvěru.
Nově je v rámci pravidel programu zavedena kategorie tzv. začínajícího podnikatele –
tedy agrárníka, který není zapsán v evidenci zemědělského podnikatele déle než 24 měsíců před podáním žádosti. U těchto podnikatelů může výše podpory na snížení jistiny úvěru činit až 40 % z celkové výše poskytnutého úvěru.

„Jednou z klíčových rolí společnosti PGRLF je podpora kondice českého zemědělství, což se děje např. prostřednictvím subvencí úvěrů na pořízení investičního majetku, který vede ke zlepšení celkové výkonnosti a udržitelnosti zemědělských podniků. Dlouhodobě se tak snažíme reagovat na potřeby českých zemědělců, s čímž souvisí právě i spuštění programu Investiční úvěry Zemědělec,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Josef Kučera.

Veškeré informace jsou klientům k dispozici na webových stránkách společnosti v sekci KE STAŽENÍ. Limit počtu přijatých žádostí pro tohoto kolo je stanoven na 250. Samotnou žádost lze podat pouze elektronickou formou prostřednictvím formuláře, který bude dostupný po spuštění programu na https://zadost.pgrlf.cz/.

Mgr. Barbora Šenfeldová
Tisková mluvčí

Kontakt pro média: e-mail: senfeldova@pgrlf.cz / tel.: 720 032 653
Kontakt pro žadatele: e-mail: info@pgrlf.cz / tel.: 704 688 699