Veletrhy SILVA REGINA a BIOMASA budou o den kratší, veletrh TECHAGRO se přesouvá na duben 2024

Veletrhy Brno se na základě jednání s partnerskými oborovými svazy a průzkumu mezi vystavovateli a návštěvníky rozhodly zkrátit konání veletrhů SILVA REGINA a BIOMASA o den. Kvůli situaci způsobené pandemií nemoci covid-19 a absenci některých důležitých novinek a exponátů však musely veletrh TECHAGRO přesunout
do roku 2024.

Důvodem ke zrušení veletrhu TECHAGRO je absence nových exponátů, které firmy nemají v důsledku omezení ve výrobě a zpomalení dodávek. „Z důvodu nekončící pandemické situace i kvůli nedostupnosti inovativních exponátů oznámila opakovaně většina členských firem Sdružení dovozců zemědělské techniky neúčast na letošním veletrhu. Je to škoda, protože podle průzkumu realizovaného v lednu 2022 mezi návštěvníky je o TECHAGRO a příbuzné veletrhy velký zájem. 97,7 % návštěvníků by chtělo veletrh letos navštívit,“ sdělil generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Tomáš Moravec.
Veletrhy Silva Regina a Biomasa rozšířené o obory včelařství, sportovní rybolov a kynologii proběhnou v původním dubnovém termínu od 3. do 6.4. 2022. U veletrhů SILVA REGINA a BIOMASA je situace odlišná. „Vystavovatelé mají o účast zájem stejně jako v nejsilnějším ročníku 2018. Proto jsme se rozhodli, že tuto významnou událost zachováme a přistupujeme k samostatnému konání těchto akcí. Je to kombinace oborů lesnictví, myslivosti, rybaření, včelařství a kynologii vyzkoušená z jiných evropských i tuzemských výstavišť a návštěvníkům vyhovuje,“ doplnil Tomáš Moravec.

Veletrhům SILVA REGINA a BIOMASA původní termín vyhovuje. Oproti původnímu plánu ale budou o den kratší. „Akce bude zaměřená na výše zmíněné obory, ale prostor
k prezentaci dostanou také vystavovatelé veletrhu TECHAGRO, kterým termín a zaměření vyhovuje z hlediska jejich sortimentu,“ nastínil obchodní ředitel Veletrhů Brno Jan Kuběna.