Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 298/2014 Sb., o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků

Informace o legislativním procesu návrhu vyhlášky, který je do 21. 9. 2022 v meziresortním připomínkovém řízení a případné připomínky je možné zasílat na emailové adresy: eklep@mze.cz nebo jindra.dlouha@mze.cz.

Rok vydání: 2022
Tématické oblasti: Legislativa (národní/EU)

Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 298/2014 Sb., o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků, ve znění pozdějších předpisů

Meziresortní připomínkové řízení probíhá od 31. 8. 2022 do 21. 9. 2022.

Cílem předkládaného návrhu vyhlášky je zejména každoroční pravidelná aktualizace přílohy k vyhlášce – Seznam katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků. Předmětem novely vyhlášky jsou tak zejména změny cen některých zemědělských pozemků, ke kterým došlo v průběhu roku 2021, a to na základě aktualizace bonitačního mapování některých bonitovaných půdně ekologických jednotek nebo změny ve výměře zemědělské půdy nebo změny v hektarové výměře některých katastrálních území.

Případné připomínky je možné zasílat nejpozději do 21. 9. 2022 na emailové adresy: eklep@mze.cz nebo jindra.dlouha@mze.cz.

Znění návrhu vyhlášky s odůvodněním je k dispozici zde (webové stránky Úřadu vlády – Portálu ODok – veřejně přístupná Knihovna připravované legislativy).