Aktuality nejen z EU

Výzva Tesca a Světového fondu na ochranu přírody (WWF) vládě UK k opatřením proti plýtvání potravinami

Podle nové zprávy řetězce Tesco a WWF, která se zabývá udržitelným rozvojem, dochází v Británii ročně ke zničení více než šesti milionů porcí poživatelných potravin ještě předtím, než se dostanou za brány britských farem.


4.11.2022

Na Amazonu se prodalo již 10 milionů vietnamských produktů

V Ho Či Minově Městě se 31. října 2022 konal Cross-border e-commerce Summit na téma „Nebojte se velkých snů a překonejte hranice“. Mezinárodní e-commerce je pro vietnamské firmy nová cesta, jak prosadit své produkty na světových trzích.


4.11.2022

V Kazachstánu za české účasti proběhla mezinárodní výstava AgroWorld Qazaqstan

Ve dnech 2. – 4. listopadu 2022 proběhla ve městě Almaty v pořadí již 16. mezinárodní výstava AgroWorld Qazaqstan.


4.11.2022

Umělá inteligence pomáhá japonským obchodům snížit plýtvání a zvýšit zisk

S cílem zvýšit tržby a omezit plýtvání potravinami stále více japonských obchodů se smíšeným zbožím a supermarketů využívá umělou inteligenci (AI) k analýze dat. Na základě vyhodnocení údajů z minulých prodejů rozhoduje o stanovení slevových cen na výrobky podléhající rychlé zkáze.


4.11.2022

Pěstování aromatických a léčivých rostlin v Libanonu

Čím dál více farmářů se v Libanonu spoléhá na export jakožto zdroj příjmů, kdy mění pěstování aromatických rostlin z koníčka na podnikání. Velmi populární je v poslední době pěstování tymiánu, protože tato bylina nepotřebuje ke svému růstu kvalitní ornou půdu a kompost.


4.11.2022

Globální soutěž FoodTech Challenge v SAE má 30 finalistů

Začátkem března jsem psal o možnosti účasti na velmi zajímavé soutěži pro start-upy se zaměřením na potravinářství a zemědělství FoodTech Challenge o 2 mil. dolarů.


4.11.2022

Prodloužení zákazu vývozu mléka a mléčných výrobků v Srbsku

Nová srbská vláda, která 26. 10. 2022 obdržela důvěru Skupštiny Srbije (parlamentu), na jednom ze svých prvních zasedání prodloužila o další měsíc zákaz vývozu mléka a mléčných výrobků do zahraničí.