Aktuality nejen z EU

Pokles dovozu hovězího masa do Velké Británie

Dovoz čerstvého a mraženého hovězího masa do Velké Británie zaznamenal od srpna 2021 pokles o 16 %, tj. o 3,5 tis. tun, protože spotřebitelé v souvislosti s rostoucími životními náklady utrácejí za potraviny méně.


27.10.2022

Čistý zisk pivovaru SABECO se ve Vietnamu ztrojnásobil

Společnost SABECO uvedla, že se její ukazatele tržeb i zisku v letošním roce výrazně zlepšily. Největší pivovar ve Vietnamu dosáhl ve třetím čtvrtletí roku 2022 čistý zisk 1,4 mld. Kč, což je meziročně téměř trojnásobný nárůst.


27.10.2022

Asociace zemědělců Kazachstánu znovu požádala vládu o další finance na nákup zemědělské techniky

Asociace zemědělců Kazachstánu požádala předsedu vlády o přidělení dalších finančních prostředků na zvýhodněný leasing pro nákup zemědělské techniky.


27.10.2022

Emiráty si chválí zavedení spotřební daně na nezdravé potraviny

Spojené arabské emiráty slaví pětileté výročí zavedení spotřební daně na nezdravé produkty. Hlavním cílem zavedení byla ochrana obyvatel této země, která se řadí do nejvyšších pater v problematice obezity a kardiovaskulárních onemocnění. Neméně důležitý je také obrovský výnos z těchto produktů do státní pokladny.


27.10.2022

Libanon aktivně podporuje své exportní aktivity

Po několika letech absence se Libanon v tomto roce opět aktivně účastnil mezinárodní potravinářské výstavy SIAL konané ve dnech 15. – 19. října 2022 v Paříži.


27.10.2022

Srbská společnost NELT expanduje do Afriky

Srbský portál „e-Kapija“ uvedl, že srbská logistická a výrobní společnost „NELT“ se chystá koncem října tohoto roku otevřít v Angole svůj závod na výrobu cukrovinek.


27.10.2022

Zdražení alkoholu v Japonsku

Čtyři největší japonské pivovary Asahi, Kirin, Suntory a Sapporo zdražily své pivo a mnoho dalších menších podniků zvýšilo ceny nápojů kvůli rostoucím vstupním nákladům v důsledku zvyšující se inflace v Japonsku.


27.10.2022

Čína v boji proti nadměrným obalovým materiálům

Nadužívání obalových materiálů vyhodnotila čínská vláda jako problém, který je nutné efektivně vyřešit, aby bylo dosaženo cílů jejich zelené transformace. První kroky byly podniknuty již v roce 2021, tenkrát se však týkal pouze produktů, u kterých byl tento problém nejprominentnější.