Co je nového na Portálu farmáře

Aktualizace definice webové služby (EPH_GCP01G) – poskytování povolených přípravků na ochranu rostlin

MZe zajistilo na základě podnětu od veřejnosti úpravu struktury webové služby  – v odpovědi služby je nově uvedena informace, zda je použití přípravku povoleno na moření osiva. Nový element obsahuje hodnoty true/false a bude v odpovědi vždy uveden. Dnes je informace o moření poskytována v rámci webové aplikace Registru přípravků, ale webová služba tuto informaci neposkytuje. V současné době je změna na testovacím prostředí. Nasazení na produkční prostředí se předpokládá 31. 3. t.r.

Nový export dílů půdních bloků (DPB) z LPIS za celou ČR (SHP file)

Export DPB za celou ČR v jednom .zip/SHP souboru. Export je k dispozici vždy ke konci roku. V současné době jsou k dispozici exporty od roku 2014 do roku 2020. Seznam exportů je v menu LPIS/Data LPIS SHP za celou ČR. Další informace jsou po kliknutí na nadpis novinky.

Odkaz poskytovaných souborů je pevně definován.

Export LPIS / roční SHP (Portál farmáře, eAGRi) naleznete ZDE

Velikost SHP souborů za celou ČR se pohybuje v řádu stovek MB


Nová webová služba Registru zvířat (IZR_HPT01B) – hlášení a pohyby zvířat /tuři/

Služba umožňuje stažení všech nahlášených pohybů a hlášení k danému zvířeti – kategorie TUR (Tuři). Služba obsahuje v odpovědi údaje o porodní hmotnosti.

Služba umožňuje stažení všech nahlášených pohybů, hlášení k danému zvířeti evidovaných před odsunem zvířete z provozovny chovatele a hlášení doplnění původu zvířete. Tato služba poskytuje data pouze pro druh TUR (Tuři). Hlášení pro jiné druhy zvířat (ovce a kozy) mají vlastní webovou službu.

Zdroj: MZe