GEOPA COPA aktuality

Jednou týdně vás informujeme o nejnovějších událostech v Geopa, politice zaměstnanosti a sociálních záležitostech EU, aktivitách sekretariátu Geopa a kalendáři nadcházejících událostí Geopa:

Evropské sociální záležitosti:

Geopa a volby do EU v roce 2024: Dne 8. listopadu (od 10:00 do 12:00) jsou členové Geopa pozváni na online setkání, které bude zahrnovat výměnu názorů ohledně priorit sektoru s ohledem na volby do EU v roce 2024. Před diskusí budou členové Geopa pozváni vyplnit strukturovaný dotazník, který bude zaslán v následujících dnech.

Výsledky platformy pro pracovní migraci: Dne 5. října se Geopa účastnila 3. setkání Evropské platformy pro pracovní migraci. K dispozici je shrnující poznámka s hlavními závěry zde: GEOPA(23)04609.

Studie o sociální podmíněnosti: Tento týden sekretariát získal informace o plánované studii Komise o nové sociální podmíněnosti. Studie byla zadána společnosti Milieu Consulting a bude zaměřena na posouzení, zda má sociální podmíněnost pozitivní vliv na pracovní podmínky s cílem zahrnout další relevantní ustanovení do stejného mechanismu. Sekretariát již nyní udržuje kontakt s týmem společnosti Milieu, aby zajistil plnou a hladkou účast členů Geopa ve studii. Studie má začít před koncem roku 2023.

Nadcházející setkání a události Geopa:

Úterý 17. října – 9:30 a 17:00 (Brusel/online): Setkání pracovní skupiny pro občanský dialog o mezinárodních aspektech zemědělství. Pokud chcete participovat, registrujte se zde.

Středa 8. listopadu – 10:00 až 12:00 (Online) – online setkání všech členů: Volby do EU v roce 2024. Pokud chcete participovat, registrujte se zde.

Čtvrtek 23. listopadu – dopoledne a odpoledne (Formát bude upřesněn): Setkání pracovní skupiny pro občanský dialog o strategických plánech a horizontálních otázkách společné zemědělské politiky.

Čtvrtek 7. prosince – 9:45 až 18:00 (Brusel): Plenární setkání sociálního dialogu.

Pátek 8. prosince – dopoledne (Brusel/online): Valná hromada Geopa.