Monitorovací zprávy pro potřeby SZIFu

Dnes 21. 10. 2021 byly do Portálu farmáře prostřednictvím direct mailu rozeslány Výzvy k odevzdání Monitorovacích zpráv.

Na základě podmínek Pravidel, kdy Monitorovací zpráva je povinnou přílohou po proplacení projektu, Vás tímto žádáme o zaslání tohoto dokumentu prostřednictvím Portálu Farmáře SZIF do 15 kalendářních dní od doručení této Výzvy do Portálu farmáře.

V případě nedoložení Monitorovací zprávy bude projektu uložena sankce, dle Pravidel, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014-2020.

Jediná přípustná forma podání monitorovací zprávy je přes Portál farmáře. Jestliže byla zpráva odevzdána datovou schránkou, osobně, poštou, emailem, či jinou formou, není akceptována jako odevzdaná a je nutné, aby byla poslána přes PF.

Příjemce dotace si skutečnost, zda požadované Monitorovací zprávy odevzdal, zkontroluje sám na Portálu farmáře v záložce přehledy – odeslaná podání.

Monitorovací zpráva je umístěna na Portálu farmáře v záložce: Nová podání → Žádosti PRV – projektová opatření → Další přílohy k žádostem → Monitorovací zpráva. Zde je rovněž umístěna instruktáž k jejich vyplnění, ve které je také uvedena informace jaké projekty mají povinnost monitorovací zprávu odevzdávat a jakým způsobem se monitorovací zpráva odesílá.

Operace 6.1.1, 2. kolo:
Dále upozorňujeme, že v případě operace 6.1.1 2. kola příjmu žádosti není možné vyplatit

třetí splátku dotace, dokud nebudou odevzdány všechny povinné přílohy:

1) Monitorovací zpráva
2) Přehled výsledků podnikatelského plánu
3) Stanovení standartní produkce
4) Prokázání příjmu ze zemědělské prvovýroby