Intervenční nákup sušeného odstředěného mléka (SOM) a másla

Dne 1. února 2023 byl v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, v platném znění, zahájen intervenční nákup másla a SOM za pevnou cenu. Intervenční nákup za pevnou cenu je zahajován každoročně jako tržní stabilizační opatření. V této souvislosti SZIF zveřejnil na www.szif.cz nové Obchodní podmínky intervenčního nákupu másla a nové Obchodní podmínky intervenčního nákupu SOM platné pro rok 2023.
Nabídky másla a nabídky SOM lze podávat v rámci intervenčního nákupu za pevnou cenu v období od 1. února 2023 do 30. září 2023, anebo do naplnění množstevního limitu, nastane-li tato situace dříve. Množstevní limit pro celou EU je stanoven pro máslo v objemu 50 000 tun a pro SOM v objemu 109 000 tun. Pevná cena pro máslo je dlouhodobě stanovena ve výši 221,75 EUR/100 kg a pro SOM ve výši 169,80 EUR/100 kg.
Nabídky je možné podávat pouze na formulářích, které jsou ke stažení na www.szif.cz,
v sekci SZIF poskytuje / Společná organizace trhů / Živočišná výroba / Mléko / Intervenční nákup másla a SOM / Ke stažení – Formuláře
Obchodní podmínky jsou zveřejněny na stránkách www.szif.cz, v sekci SZIF poskytuje /Společná organizace trhů / Živočišná výroba / Mléko / Intervenční nákup másla a SOM /Ke stažení – Důležité informace .

 

Ing. Martin Foreth
vedoucí Oddělení školních programů a intervenčních opatření