Srdečné pozvání na druhý ročník festivalu Dosečný věnec – Masarykova střední škola zemědělská a přírodovědná

Vážení kolegové,

rádi bychom Vás jménem Masarykovy střední školy zemědělské a přírodovědné v Opavě pozvali na druhý ročník festivalu Dosečný věnec a požádali o jeho podporu. Festival, který vzniká pod dramaturgií našich žáků, propojuje lidové tradice s naším školním zaměřením a je plánován na 14. září 2024, od 10 do 22 hodin v krásném parku naší školy.

První ročník festivalu se setkal s vynikajícími ohlasy napříč generacemi, což nás motivovalo pokračovat s ještě větším nadšením. Letos jsme pro Vás připravili bohatý program pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na pohádkovou stezku, soutěže, kouzelnou chemii, přírodovědnou stezku, tvořivé dílny a aktivity zaměřené na lidové tradice, dožínky a ekologii. Dospělí návštěvníci se mohou těšit na koncerty studentských kapel a mnoho dalšího.

Festival se koná v období dožínek, což se odrazí v celém programu, který zahrnuje výtvarnou výstavu, expozici historie z našich domácností a zemědělství, hod slámou a mnoho dalších aktivit. Součástí bude také vyhlášení výtvarné soutěže „O nejkrásnější dožínkový věneček“ pro školky a první stupeň základních škol. Spolupráce s festivalem PojezFest nám umožnila připravit bohatou gastrozónu.

Akce bude navíc spojena s Mistrovstvím ČR žáků středních škol ve sportovní orbě, které proběhne na polích školního statku. Hudební doprovod festivalu zajistí opavské kapely Žádný ostych a ANIMABAND, Beáta Dostálová a jako hlavní hvězda večera vystoupí kapela HIGHLAND. Festival bude také propojen s Básnickou soutěží Čaruj Davida Stypky, nad níž převzal záštitu hejtman našeho kraje. Slavnostní vyhlášení vítězů této soutěže proběhne uprostřed festivalu.

Velmi si vážíme i toho, že náš festival poctí svou návštěvou zástupci Ministerstva školství a zemědělství a vzácní hosté z Nadace Evy Pavlové. Projekt je realizován díky podpoře města Opavy (projekt Kultura 2024), Moravskoslezského kraje a laskavých sponzorů.

Budeme moc rádi za jakoukoliv finanční pomoc či malé dárečky pro děti k jednotlivým soutěžím a dílničkám. Všechny formy podpory jsou pro nás velkým povzbuzením a inspirací. Pokud nám můžete finančně či jinak pomoci, kontaktujte nás na tel. 555 333 003 nebo na mailu info@zemedelka-opava.cz. Zašleme darovací smlouvu či domluvíme jiné podrobnosti.

V případě jakýchkoliv dotazů k festivalu nás můžete kdykoliv kontaktovat na email alena.kanova@zemedelka-opava.cz nebo telefonním čísle 604 582 816.

Za jakoukoliv pomoc či formu spolupráce velmi děkujeme. Pomáháte tak dobré věci a aktivitě našich žáků.

S přáním klidných a pohodových dnů,

Ing. Arnošt Klein,
ředitel školy