Vážení,
rád bych Vás jménem MAS Pobeskydí pozval na seminář „Z pole rovnou do kuchyně“, již tradiční podzimní akci s tématikou lokální potravinové produkty. Seminář se snaží poutavou formou propojit výrobce potravin a koncové odběratele z řad restaurací, jídelen, prodejen atp. V dopolední části semináře navštívíme Farmu Menšík, kde se zaměříme na zpracování mléka do podoby mléčných produktů. Další zastávka bude na Farmě Halata, kde se naopak seznámíme se zpracováním hovězího masa. Polední a odpolední část strávíme v restauraci POG na Čeladné, kde si budeme vyměňovat zkušenosti, prezentovat úspěšné projekty Programu rozvoje venkova, ale hlavně uvidíme možnosti, jak moderně zpracovat lokální produkty, a to od majitelů restaurace POG Tomáše Mohyly a Kateřiny Kolbové.
Seminář se uskuteční 30. 10. 2024 od 8:00 v restauraci POG na Čeladné.
V rámci semináře plánujeme společné vaření s účastníky, kde bychom rádi pracovali s místními produkty. Proto bychom Vás chtěli také požádat, zda byste měli zájem věnovat některé ze svých produktů k této příležitosti. Vaše produkty budou nejen součástí semináře, ale také skvělou ukázkou kvality, kterou náš Moravskoslezský kraj nabízí.
Věříme, že tato akce je jedinečnou příležitostí, jak navázat užší spolupráci mezi místními producenty a kuchaři, a pomoci podpořit povědomí o regionálních potravinách.
V případě zájmu nás prosím kontaktujte na piekar@pobeskydi.cz nebo to
S pozdravem
Petr Piekar
projektový manažer