Termín: pondělí 27. 3. 2023, 14.30 – 16 hod
Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference.
Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách, rodiče, zemědělce
Proč bych se měl účastnit: Čerstvé, sezónní produkty od zemědělců a výrobců z regionu zajišťují vysokou nutriční hodnotu, skvělou chuť a podporují místní ekonomiku. Navíc je možné propojení farmy a školní jídelny rozšířit o vzdělávací aspekt a navštěvovat farmu s dětmi v rámci vyučování. Na příkladech z praxe vám ukážeme, jaké překážky se při spolupráci s místními producenty objevují a jak je úspěšně překonat.
Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy.
Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním tohoto formuláře.
Program:
14:30 – 14:35
Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
14:35 – 14:45
Jak Ministerstvo zemědělství podporuje zavádění regionálních produktů do školního stravování, Radek Holomčík, náměstek ministra, Ministerstvo zemědělství
Farmy na vidličku – možnosti, výzvy a zkušenosti spolupráce s farmáři, Jiří Michalisko, Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů
14:45 – 16:00
Příklady z praxe škol a jejich dodavatelů:
- Mléko a mouka z blízka do školní jídelny, Ludmila Jirotková, ředitelka, Mateřská škola Dobroměřice
- Jablíčka a hruštičky od regionálních sadařů, Radka Volštátová, Vedoucí provozu a školního stravování, Základní škola a Mateřská škola Ostašov, Liberec
- Kudy vedla naše cesta k prvním lokálním farmářům, ,Tomáš Černý, školní jídelna Fair Play Zlín
- Raději lokálně než globálně, Hana Hlouchová, ekonom, Mateřská škola Fügnerova, Louny
Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference