ČMSZP se prezentoval na mezinárodním agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích

České Budějovice se pravidelně stávají koncem srpna centrem nejen pro zemědělskou veřejnost. Důvodem je šestidenní mezinárodní agrosalon Země živitelka, který pod heslem „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“ představuje novinky obnovy a rozvoje venkova, rostlinné a živočišné výroby, zemědělské techniky, potravinářské výroby, lesního a vodního hospodářství, zahradnictví a pěstitelství, služeb pro zemědělství i ostatních návazných odvětví.

P1010777

Veletrh ve čtvrtek 27. srpna zahájil prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch a ministr zemědělství Marin Jurečka, který na výstavě zastupoval svůj rezort až do sobotních dožínek, kde společně s premiérem Bohuslavem Sobotkou a prezidentem Agrární a Potravinářské komory Miroslavem Tomanem informovali o vývoji českého zemědělství v roce 2015.

Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů se prezentoval v pavilonu Z, kde zástupci svazu veřejnosti představili nové logo a propagační materiály upozorňující na činnost svazu včetně projektu Farmáři – Farmářům,  jehož realizace je podpořena Ministerstvem zemědělství ČR.

 P1010793 P1010760 

letak_CMSP_2015_2 logo-CMSZP-minV