Pozvánka k účasti na mezinárodním veletrhu AgriteQ v Kataru

9.1.2023

Ministerstvo zemědělství zve české firmy na zemědělsko-potravinářský veletrh AgriteQ, který se koná ve dnech 15. – 19. března 2023 v katarském Doha.

Mezinárodní veletrh, jehož se v loňském roce zúčastnilo na 650 vystavovatelů z 52 zemí světa, je rozčleněn do 4 tematických výstavních zón AgriteQ (zemědělské produkty, nástroje a technologie), FoodteQ (aspekty zemědělsko-potravinářského průmyslu), VeteQ (aspekty živočišné produkce a farmářství) a EnviroteQ (nástroje a technologie spojené s životním prostředím).

Kromě individuální (placené) účasti v rámci výše zmíněných výstavních zón je možná účast prostřednictvím národního pavilonu poskytnutého katarskou stranou zdarma. V národním pavilonu se může prezentovat 4-12 firem. Podmínkou účasti zdarma je oficiální žádost podaná státní institucí reprezentující danou zemi do 20. února 2023 a zastoupení 4 firem z nejméně 2 výše zmíněných tematických skupin.

Dalšími benefity volné účasti je přístup na doprovodná B2B matchmakingová fóra, pro firmy výhodné ‘hosted buyers programs‘ a příslib organizátora, že vystavující mohou v rámci veletrhu přivézt vzorky svých produktů do Kataru bez certifikací a povolení.

Jednotlivé výstavní plochy budou mít podobu dle vylepšených balíčků standardního vybavení. Pokud budou chtít firmy designovat své stánky nad rámec nabízeného, je možné si příplatkové vybavení objednat na své náklady. K financování těchto i cestovních nákladů lze využít dotační program 9.H.

Další informace získáte na oficiálních stránkách veletrhu či v reportáži zemědělského diplomata Lukáše Zamrzly z loňského ročníku.

V případě Vašeho zájmu a dotazů nás kontaktujte co nejdříve na adrese:

martin.holman@mze.cz
+420 724 357 811
+420 221 814 697