Ministr zemědělství odvolal generálního ředitele Povodí Ohře

Tisková zpráva – S účinností k 31. říjnu letošního roku dnes ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) odvolal dosavadního generálního ředitele státního podniku Povodí Ohře Zbyňka Folka. Výběrové řízení na uvolněný post vypíše Ministerstvo zemědělství do konce tohoto týdne.

Důvodem odvolání generálního ředitele Zbyňka Folka byl způsob vedení personální politiky a nedostatek komunikace uvnitř podniku.

Ministerstvo zemědělství na uvolněný post generálního ředitele státního podniku Povodí Ohře vypíše v průběhu tohoto týdne standardní výběrové řízení.

Děkuji panu řediteli za řízení podniku Povodí Ohře od roku 2019, kdy se mu podařilo nastartovat řadu projektů i v souvislosti s reakcí na klimatické změny či revitalizaci krajiny v rámci povodí, uvedl ministr Marek Výborný.

Povodí Ohře se stará o území s rozlohou téměř 10 000 km2 v hydrologickém povodí Ohře a v dalších vymezených hydrologických povodích. Podnik zde spravuje vodní toky, umělé kanály, přivaděče, velké vodní nádrže, ostatní vodní nádrže, jezy a malé vodní elektrárny. Podnik působí na území 5 krajů a 33 obcí s rozšířenou působností. Správa povodí je rozdělena mezi tři závody se sídly v Chomutově, Karlových Varech a Terezíně. Povodí Ohře, státní podnik, vznikl k 1. lednu 2001 na základě zákona o povodích. Funkci jeho zakladatele vykonává Ministerstvo zemědělství.

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství