Aktuality nejen z EU

Červnový nárůst prodeje potravin v Británii

Prodej potravin v Británii v červnu 2023 vzrostl o 9,8 %, přestože důvěra spotřebitelů zůstává „křehká“. Podle Britského maloobchodního konsorcia se v Británii rovněž zvýšily celkové maloobchodní tržby, a to o 4,9 %.


Vietnam za prvních pět měsíců letošního roku dovezl maso za téměř půl miliardy USD a krmiva pro zvířata za 2 miliardy USD

Vietnam za prvních pět měsíců letošního roku dovezl více než 239 000 tun masa a masných výrobků v hodnotě přes 480 mil. USD. Jedná se o 1,6% nárůst pokud jde o množství, ale z hlediska hodnoty o 9% pokles, uvádí Generální celní úřad VSR.


Nedostatek lidí v zemědělství v Kazachstánu

V Kazachstánu je současnosti v zemědělsko-průmyslovém sektoru zaměstnáno čím dál méně lidí a nedostatek personálu v oblasti zemědělství se projevuje čím dál citelněji.


Velikost trhu Spojených států vybízí k využití e-commerce a zaměření na niche market

Podle výroční zprávy americké asociace Specialty Food Association, která sleduje tržby za poslední tři roky v maloobchodě, stravovacích službách a online kanálech, dosáhly ve Spojených státech tržby za speciality a speciální potraviny v roce 2022 výše 194 miliard dolarů, což je o 9,3 % více než v předchozím roce, a očekává se, že do konce roku 2023 dosáhnou 207 miliard dolarů.


14.7.2023

V Bosně a Hercegovině proběhla modernizace mlékárny gigantu Lactalis

Jak uvedl portál „e-Kapija“ v pátek 7. 7. 2023 otevřela společnost Lactalis BH ve své mlékárně ve městě Gradačac v Bosně a Hercegovině novou výrobní linku na výrobu UHT mléka.