Pozvánka na mimořádnou členskou schůzi ČSCHMS

24.04.2022,  Kamil Malát

 

Předseda revizní komise Ing. David Hruška v souladu s § 9 odst. 2 písm. a) jednacího řádu svolává na 16. května 2022 od 13 hodin mimořádnou členskou schůzi Českého svazu chovatelů masného skotu, která se uskuteční v kulturním domě ve Větrném Jeníkově. Na programu bude dílčí úprava stanov ve smyslu rozšíření pravomocí pro svolávání výboru svazu (změna § 8 jednacího řadu) a přijímání nových členů (§ 7 odst. 1 a 2 stanov), schválení pravidel volby předsedy svazu pro toto shromáždění, abychom předešli patové situaci, a volba předsedy svazu.

Prosíme členy o maximální účast a také o důkladné prostudování požadavků, které budou kontrolovány při prezenci. Jde zejména o schopnost prokázat své oprávnění jednat na členské schůzi. Bez splnění těchto požadavků nebude členům vydán hlasovací lístek.

Odůvodnění svolání schůze a důležité pokyny

Na potřebě svolání další mimořádné členské schůze se shodli členové výboru a revizní komise ČSCHMS poté, co předchozí mimořádná schůze konaná dne 11. dubna 2022 skončila nezvolením předsedy ČSCHMS. Tento krok je totiž jediným legitimním a právně nenapadnutelným způsobem odblokování současné patové situace, kdy svaz nemá po úmrtí předsedy svazu RNDr. Martina Tichého řádného statutárního zástupce a je ve svém fungování z pohledu legitimity svolání jednání a přijímání rozhodnutí značně omezen.
Členové výboru ČSCHMS se společně s revizní komisí v čele s předsedou RK Ing. Davidem Hruškou většinově dohodli na návrhu další dílčí úpravy stanov svazu v možnosti přenesení části kompetencí na revizní komisi (viz body 2 a 3 programu).
V případě schválení úpravy stanov (body 2 a 3 programu) a pravidel volby předsedy svazu pro toto shromáždění (bod 4 programu) se volba předsedy Spolku (bod 5 programu) bude řídit již novými stanovami.
Připomínáme, že v souladu se změnou stanov přijatou na mimořádném shromáždění dne 11. 4. 2022 může jeden zmocněnec zastupovat nejvýše jednoho zmocnitele a současně podpis na plné moci musí být úředně ověřen! Vzor plné moci je součástí přiložené pozvánky.

POZOR – DŮLEŽITÉ POKYNY PRO PREZENCI!!!

Každý člen by měl být připraven v souladu se zákonem a stanovami prokázat své oprávnění jednat na členské schůzi, které se prokazuje takto:
• člen fyzická osoba, který se účastní osobně, průkazem totožnosti
• člen právnická osoba, který se účastní prostřednictvím statutárního orgánu, výpisem z příslušné evidence (není třeba nosit s sebou – je ověřováno online při prezenci), ve které je člen orgánu zapsán, a průkazem totožnosti tohoto člena (! POZOR ! jedná-li právnická osoba dle obchodního rejstříku více než jedním členem statutárního orgánu, musí mít osoba přítomná na schůzi plnou moc od právnické osoby udělenou všemi takto jednajícími osobami, i když je sám členem statutárního orgánu – např. za družstvo jedná dle obchodního rejstříku předseda A a místopředseda B a schůze se účastní pouze předseda A, pak musí mít plnou moc od družstva udělenou mu předsedou A, tj. sám sebou, a místopředsedou B)
• právnické osoby, které nejsou zapsány ve veřejném rejstříku, musí oprávnění svého statutárního orgánu (kdo je jeho členem) prokázat na místě
• zástupce (týká se i zaměstnanců člena, kteří nejsou samostatně jednajícím statutárním orgánem – např. zootechnici) se musí prokázat plnou mocí udělenou mu členem samým (! POZOR ! jedná-li právnická osoba dle obchodního rejstříku více než jedním členem statutárního orgánu či dvěma jednateli současně, musí být plná moc od právnické osoby udělena všemi takto jednajícími osobami – např. za družstvo jedná předseda a místopředseda, pak musí plnou moc i oba podepsat)
• vzor plné moci je přílohou pozvánky – viz níže

Nahlášení účasti:
Z organizačních důvodů (zajištění stravování, kapacity sálů atd.) prosíme o vyplnění této jednoduché online přihlášky a to nejpozději do 12.5.2022. V případě dotazů kontaktujte tajemnici svazu Ing. Pavlu Vydrovou (vydrova@cschms.cz, tel. 724 229 094).

Organizační pokyny:
Oběd je v režii každého účastníka, ČSCHMS hradí občerstvení během členského shromáždění.

Kontakt na hotel:
Větrný Jeníkov 198, 588 42 Větrný Jeníkov
tel: +420 567 275 295, email: restauracekd.sro@gmail.com – web: www.stravovani-pribyl.cz

Kompletní pozvánka na členskou schůzi:

Pozvánka mimořádná VČS 2022.pdf, 366 kB
Pozvánka na mimořádnou členskou schůzi 16.5.2022 včetně důležitých organizačních pokynů