EK: Anketa o situaci migrujících sezónních pracovníků v Evropské unii – o podmínkách vstupu a pobytu státních příslušníků třetích zemí za účelem zaměstnání jako sezónní pracovníci

Připomínáme se s anketou ohledně situaci migrujících sezónních pracovníků v Evropské unii a srdečně Vás žádáme o Vaší účast. Cílem ankety je shromáždit cenné informace, které mají podpořit práci Evropské komise při hodnocení a zlepšování ochrany těchto pracovníků. Odpovědi budou vyplňovány i ze strany odborů, proto doporučuji, aby se i náš podnikatelský sektor zapojil. Chceme upozornit na dobré praktiky, které napomáhají konkurenceschopnosti těch podnikatelů, tedy těch kteří plní legislativní požadavky na pracovním trhu. A zabránit tomu, aby byli trestáni za nesrovnalost nebo nepochopení většinou formálního charakteru, jež nemá nebezpečnný, ale pouze byrokratický přesah. 

Generální ředitelství pro migraci a vnitřní záležitosti Evropské komise (DG HOME) zahájilo První zprávu o provádění směrnice o sezónních pracovnících (2014/36/EU) s cílem zajistit důstojné pracovní a životní podmínky pro sezónní pracovníky migrantů. Pro usnadnění tohoto procesu DG HOME pověřilo Ramboll Management Consulting a Milieu Consulting SRL („Ramboll/Milieu“) prováděním „Cílené studie o potřebě a potenciálních možnostech politiky k lepší ochraně sezónních pracovníků migrantů na základě směrnice o sezónních pracovnících“.

Poskytnutím zpětné vazby má přispějete k identifikaci potenciálních mezer a opatření pro zlepšení ochrany sezónních pracovníků migrantů v EU.

 

Pokud odkaz nefunguje, můžete také zkopírovat následující adresu do svých prohlížečů: https://milieu.qualtrics.com/jfe/form/SV_4JaLHxkoS1jiR1Q?Q_CHL=email

Anketa bude otevřená pro účast až do 15. července. Můžete mít jistotu, že veškeré odpovědi budou zachovány v důvěrnosti av souladu s nařízením o ochraně osobních údajů.

Lze tuto pozvánku sdílet i s dalšími relevantními subjekty, kteří by mohli mít zájem o účast a přispění. Pokud máte dotazy nebo potřebujete další informace, neváhejte kontaktovat SeasonalWork@milieu.be .