Workshopu bude představení mobilní aplikace rozšířené reality, která seznamuje s výrobními postupy zvoleného výrobku

Co-creation workshop, který se uskuteční v úterý 29. 4. 2025 v Potravinářském pavilonu ČZU v Praze Suchdole. Přihlašování se uzavře již 22. 4., a tak se v případě vašeho zájmu přihlaste prosíme co nejdříve na odkazu bit.ly/rurbanive3

Akce bude probíhat hybridně, pro online přihlášené účastníky bude možnost připojení od 9:00 do 13:00. Na místě bude workshop probíhat od 9:00 do 14:30.

Sraz účastníků se předpokládá v 8:45 – 8:50 u Potravinářského pavilonu ČZU (Sídlištní 1368/7 – viz mapka v příloze). V případě potřeby doporučujeme parkování na parkovišti P1 (vyznačeno v mapce v příloze).

Konkrétní program workshopu je následující:

9:00 – 9: 10: Registrace a přivítání účastníků

9:10 – 10:40: Co-creation session: přednášky o Označování potravin a o využití ICT a sociálních sítí v zemědělství s následnou diskusí; představení aplikace rozšířené reality a její instalace a spuštění na chytrých mobilních telefonech

10:40 – 11:00: Přestávka

11:00 – 12:30: Capacity building session: případové studie o dobré praxi při zpracování vlastních zemědělských surovin a uvádění finálních výrobků na trh

12:30 – 13:00: Zpětná vazba – vyplnění dotazníků v aplikaci rozšířené reality, diskuse; ukončení on-line přenosu

13:00 – 13:30: Volitelná exkurze po potravinářském pavilonu

13:30 – 14:30: Neformální dikuse s degustrací produktů vyráběných v Potravinářském pavilonu, oběd

Obsahem workshopu bude představení mobilní aplikace rozšířené reality, která
seznamuje s výrobními postupy zvoleného výrobku (pečiva, sýra, sušeného masa nebo piva), přednášky o Označování potravin a Využití ICT v zemědělství a
potravinářství, prezentace úspěšných producentů z jednotlivých potravinářských oborů vč. informací o možnostech zkracování výrobního řetězce, a prohlídka Potravinářského pavilonu spojená s degustací zde vyráběných produktů.

Místo konání: Potravinářský pavilon ČZU v Praze
Termín konání: 29. dubna 2025
Čas konání: 9:00 – 14:30 na místě; 9:00 – 13:00 on-line