Aktuality k dotačnímu titulu na podporu dobrých životních podmínek skotu (20D) – ekologičtí zemědělci

O problematice, která trápí většinu ekologických zemědělců jsme Vás již informovali v minulosti: odkaz na článek naleznete níže.

Přípravky na hubení hmyzu v Ekologickém režimu na podporu dobrých životních podmínek skotu v souladu se Zásadami roku 2019 na trhu nenaleznete

Nyní přicházíme s řešením:

Repelentní přípravek proti hmyzu pro použití v EZ

Od kolegů z Bioinstitutu a svazu PROBIO se nám dostala informace o tom, že v těchto dnech probíhají administrativní úkony, aby bylo možné použití přípravku INSECT BLOCKER ORGANIC  v ČR který lze doVézt z Německa (můžete si ho zajistit individuálně).; předpokládáme, že bude k dispozici max. do poloviny června.

Pročtěte si popis u informace ZDE a spočítejte množství, které budete potřebovat. Výrobce uvádí účinnost až 8 týdnů, proto DOPORUČUJEME minimálně 2 aplikaceme na zvíře za období pro plnění podmínek dotace.

Stále však platí, že musíte vést dokumentaci o podávání prostředků proti obtěžujícímu hmyzu ve své stájové evidenci, která vyplývá z Programu ošetřování KBTPM prostředky proti obtěžujícímu hmyzu. Tento program by měl schválit Váš ošetřující veterinární lékař. Oba dokumenty si vypracujete sami – není žádný předpis, jak by měly vypadat.

POKUD BY NĚKDO MĚL ZÁJEM, LZE ZALAT POŽADAVEK NA TENTO PREPARÁT ZASLAT A NA EMAIL INFO@CMSZP.CZ, A TO DO KONCE TOHOTO TÝDNE TJ. DO PÁTKU 31.5.2019 A NÁSLEDNĚ BUDE OBJEDNÁVKA HROMADNĚ PŘEPOSLÁNA PARTNERŮM Z PRO-BIA, KTEŘÍ ZA VÁS VYŘÍDÍ OBJEDNÁVKU A PŘÍPRAVEK „PŘEDFAKTURUJÍ“.

Přílohy