Portál a aplikace SZIF GTFoto aktuality k 12. 9. 2024

Vážení žadatelé,
chtěli bychom Vás informovat o tom, že na Portálu GTFoto a v aplikaci SZIF GTFoto naleznete nové funkcionality. V Obchodu Play i App Store je k dispozici nová verze aplikace SZIF GTFoto. Pokud se Vám aplikace neaktualizovala automaticky, doporučujeme učinit tak manuálně, jinak nemusí fungovat správně.
Číslo nainstalované verze můžete ověřit v menu aplikace v sekci O aplikaci. Pro Android je nyní dostupná verze Android – 20240910 (89) a pro iOS číslo 20240910 (157). Nejnovější verze přináší následující opravy a úpravy:
Portál GTFoto
Nesoulady – nově se zobrazují i v mapovém okně na Portálu GTFoto. Měli byste tak vidět shodná data jako na Portále AMS, tedy vrstvy nazvané Nesoulady – kultura a Nesoulady – plodina.
Aplikace SZIF GTFoto
Nesoulady – nově si je můžete zapnout v mapě v samotné aplikaci, a to například v mapě úkolu nebo samostatných fotografií. Stejně jako pro Portál GTFoto jsou přístupné dvě samostatné vrstvy. Tuto novinku můžete využít například při pořizování tzv. dodatečných důkazů, kdy můžete lépe nalézt „problematické“ místo v terénu.
Zóna focení požadavku v úkolu – v rámci úkolu SZIF došlo ke zvýšení poloměru pro pořízení požadavkové fotografie z původních 10 m na současných 25 m. Požadavkovou fotografii tak lze pořídit v zóně 25 m od zadaného bodu. Přesto však doporučujeme přiblížit se požadovanému místu focení. Nebude se pak stávat,
že aplikace Vám v jednu chvíli dovolí fotit a následně z důvodu přepočtu polohy aplikace vyhodnotí, že jste již mimo zónu a focení Vám opět zablokuje. Přesnost GPS dnešních telefonů se v otevřeném terénu pohybuje v průměru v řádech metrů.
Potlačení požadavku na azimut – v případě, že ani po opakovaném pokusu o kalibraci není možné kompas a gyroskop mobilního telefonu zkalibrovat, můžete využít tlačítko „Azimut“, které potlačí kalibraci a tím i požadavek na azimut. Azimut lze stále potlačit také v případech, kdy Vás aplikace nutí natočit se prokazatelně jiným směrem, než ukazuje požadavek na mapě. Týká se pouze pořizování požadavkových
fotografií v úkolu SZIF.