Veřejná diskuse k SZP po roce 2020

Ministerstvo zemědělství ČR znovu vyzývá české farmáře k reakci na nastavování Společné zemědělské politiky EU po roce 2020.

Zahájení oficiálních diskusí o budoucí podobě Společné zemědělské politiky (SZP) bylo spuštěno 2. února 2017 a bude probíhat po dobu 12 týdnů. Dotazník je k dispozici na následujících webových stránkách:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FutureCAP?surveylanguage=CS.

landPříspěvky je možné zasílat již jen do 2. května 2017. Aktuálně bylo podle informací EK za Českou republiku odesláno 400 příspěvků z celkového počtu 30 tisíc za všechny členské státy EU. Ministerstvo zemědělství ČR tedy opakovaně vyzývá k aktivní účasti na této diskusi, neboť příspěvky bude brát EK v potaz při nastavení směrů budoucí SZP.

Výstupy veřejné konzultace budou ze strany EK prezentovány na začátku července (předpokládá se i přímý přenos z konference dostupný na webových stránkách). Dále na výstupy naváže dopadová studie a na podzim 2017 předložení Sdělení EK o SZP po roce 2020. Následně EK plánuje předložit balíček sektorových legislativních návrhů, a to pravděpodobně během prvního čtvrtletí roku 2018.

Vzhledem ke specifickým parametrům českého zemědělského sektoru je aktivní zapojení nezbytné pro zvýšení šancí prosadit zájmy českého zemědělského a potravinářského sektoru do samotných legislativních návrhů.

Zdroj: Ing. Pavel Sekáč (MZe)

Napsat komentářPřihlásit se

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..