V rámci aktivit Celostátní sítě pro venkov proběhlo setkání Tematické pracovní skupiny „Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování“.
Akce propojila školní jídelny, veřejné stravování, místní farmáře a potravináře.
Co proběhlo:
✔️ Inspirativní panelová diskuse s odborníky a zástupci praxe
✔️ Workshop s kuchaři zaměřený na práci s lokálními surovinami a tvorbu sezónních jídelníčků
✔️ Diskuse o zapojení lokálních dodavatelů do veřejného stravování
✔️ Prostor pro sdílení zkušeností a navázání nových partnerství
ČMSZP byla součástí týmu a přispěla k otevřené debatě o možnostech, jak více zapojit české farmáře a potravináře do systému veřejného stravování.
💡 Společně chceme podporovat kvalitu, čerstvost a udržitelnost v českých jídelnách a ukazovat cestu k většímu využívání lokálních potravin.