Spuštění Portálu farmáře pro dokládání žádosti o platbu intervencí rozvoje venkova ze Strategického plánu Společné zemědělské politiky 2023 – 2027

Dne 23. září 2024 byla spuštěna funkcionalita Portálu farmáře pro možnost vygenerování, vyplnění a odeslání žádosti o platbu intervence 54.78 a) Individuální poradenství intervencí a taktéž intervencí 1. kola příjmu žádostí rozvoje venkova ze Strategického plánu Společné zemědělské politiky 2023 – 2027.

Na webových stránkách www.szif.cz je zveřejněn podrobný postup pro podání žádosti o platbu přes Portál farmáře (SZIF POSKYTUJE → Strategický plán 2023-2027 → Rozvoj venkova → Projektové intervence → Přehled kroků k předkládání žádosti o dotaci – 9. Žádosti o platbu; postup je zároveň zveřejněn i na Portálu farmáře – sekce „Nová podání“ – „Žádosti PRV“ – „Manuály a Pravidla“ – „ŽÁDOSTI O PLATBU –postupy“).

Podrobný manuál pro podání žádosti o platbu je umístěn ZDE.

Informace k vyplňování formuláře žádosti o platbu jsou uvedeny v instruktážních listech pro vyplňování žádosti o platbu. Instruktážní listy jsou k dispozici v „Menu“ žádosti o platbu (v záhlaví formuláře).

V záhlaví formuláře, v „Menu“ žádosti o platbu je taktéž k dispozici soupiska a ostatní povinné přílohy dle intervencí.

Při podání žádosti o platbu je nutné podat také žádost o dotaci, která slouží k nahlášení změn po realizaci projektu. Veškeré nahrané a uložené změny v žádosti o dotaci se propisují do žádosti o platbu. Nejprve je tedy nutné nahrát a uložit upravenou žádost o dotaci.

Pro hladký průběh administrace doporučujeme důkladně překontrolovat informace obsažené v žádosti o dotaci a pečlivě vyplnit žádost o platbu.
V případě nutnosti následného doplnění žádost o platbu po jejím podání se administrace žádosti o platbu výrazně prodlouží.