Státní zemědělský intervenční fond přijal delegaci Výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu

Tisková zpráva – Delegaci šesti europoslanců z Výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu (CONT) a jejich doprovodu v čele s předsedkyní Výboru Monikou Hohlmeierovou dnes přijal ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Martin Šebestyán a zástupci Ministerstva zemědělství. Diskutovali o obecném nastavení českého systému řízení a kontroly zemědělských fondů EU.

„Schůzka trvala přibližně hodinu, delegaci jsme stručně představili fungování naší instituce a tuzemské kontrolní mechanismy v rámci administrace dotací ze zemědělských fondů Evropské unie,“ uvedl ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Martin Šebestyán. S ohledem na probíhající auditní šetření k problematice střetu zájmů nebylo možné poskytnout bližší informace k této záležitosti, aby nebyl narušen nestranný průběh auditu. Na to v rámci lednového bilaterálního jednání upozornila i Evropská komise.

„Transparentnost je pro nás důležitá, proto jsme se europoslancům snažili poskytnout maximum informací pro jejich práci a zodpovědět jejich dotazy. Dlouhodobě jsme v kontaktu i s řadou dalších poslanců, kteří mají zájem o české zemědělství,“ řekl náměstek ministra zemědělství pro řízení Sekce EU a zahraničních vztahů Jiří Šír.

 

Vojtěch Bílý

tiskový mluvčí Ministerstva zemědělství