Informace k přípravě a podání dokladů prokazujících nárok na dotaci pro rok 2020 na dotační program 9.E.

 V Praze dne 1. října 2020

Termín příjmu dokladů prokazujících nárok na dotaci pro rok 2020 na dotační program 9.E. začíná 1. 10. 2020 a končí 15. 10. 2020. Žadatel podává doklady prokazující nárok na dotaci pro rok 2020 (dále jen „doklady“) prostřednictvím Portálu farmáře SZIF. V rámci dokladů je stěžejním formulář prokázání nároků na dotaci (dále jen „formulář“), který si žadatel musí nejprve stáhnout z Portálu farmáře SZIF a uložit k sobě do PC. Je nezbytné pracovat s aktuální verzí tohoto formuláře, proto jej prosím nestahujte dříve než 1. 10. 2020

 Dne 1. 10. 2020 Vám bude k dispozici aktuální verze formuláře na Portálu farmáře SZIF → vpravo nahoře Nová podání → velká růžová ikona „Doklady prokazující nárok na dotaci“ → kliknete na číslo žádosti k dotačnímu programu 9.E., ke které požadujete generovat předtisk → „Generovat předtisk“ → symbol lupy u vygenerovaného předtisku → modrý odkaz „Prokázání nároků na dotaci“ (příslušný formulář). Po uložení formuláře do PC jej žadatel vyplní požadovanými údaji o žácích školy, se kterou jako školní závod v období od 1.1.2020 do 30.9.2020 spolupracoval.

Po vyplnění požadovaných údajů žadatel nahraje formulář zpět do PF, připojí k němu příslušné povinné přílohy a podá tak doklady prokazující nárok na dotaci nejpozději 15.10.2020. Dále je třeba sdělit, že žadatel musí za příslušnou školu, se kterou jako školní závod spolupracoval, vyplnit jmenný seznam žáků, kteří u žadatele absolvovali praktickou výuku. Následně žadatel vyplní počet absolvovaných hodiny praktické výuky konkrétním žákem.

V souvislosti s GDPR doporučujeme, aby si žadatel před samotným podáním formuláře (již kompletně vyplněným) pořídil jeho kopii, ze které může příjmení a jména žáků uvedená ve jmenném seznamu žáků odstranit. Pokud této možnosti bude chtít žadatel využít, pak bude právě kopie formuláře bez příjmení a jmen žáků tou verzí formuláře, kterou žadatel nahraje zpět do PF.

Pro přípravu a podání připravených dokladů na dotační program 9.E. je chystána příručka, která Vám bude v nejbližší době k dispozici na webových stránkách SZIF a na Portálu farmáře SZIF.