Intervenční nákup sušeného odstředěného mléka (SOM) a másla

Intervenční nákupy másla a SOM za pevnou cenu jsou v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 zahájeny od 1. března 2021.

V této souvislosti SZIF zveřejnil na www.szif.cz nové Obchodní podmínky  Intervenčního nákupu másla a nové Obchodní podmínky intervenčního nákupu SOM platné pro rok 2021.

Nabídky másla a nabídky SOM lze podávat v rámci intervenčního nákupu za pevnou cenu v období od 1. března 2021 do 30. září 2021, anebo do naplnění množstevního limitu, nastane-li tato situace dříve. Množstevní limit je stanoven pro máslo v objemu 50 000 tun a pro SOM v objemu 109 000 tun.

K Nabídkám bude přistupováno dle data podání nabídky a v případě překročení množstevního limitu v rámci celé EU pokrátí Evropská komise nabízené množství u nabídek doručených v posledním vykazovaném období, ve kterém došlo k naplnění množstevního limitu, koeficientem přidělení.

Nabídky je třeba podat na formulářích, které jsou ke stažení na www.szif.cz, v sekci SZIF poskytuje / Společná organizace trhů / Živočišná výroba / Mléko / Intervenční nákup másla a SOM/ Ke stažení – Formuláře

Obchodní podmínky jsou zveřejněny na stránkách www.szif.cz, v sekci SZIF poskytuje / Společná organizace trhů / Živočišná výroba / Mléko / Intervenční nákup másla a SOM/ Ke stažení – Důležité informace.

 

Ing. Martin Foreth

vedoucí Oddělení školních programů a intervenčních opatření

 

Kontaktní údaje:

Ing. Dagmar Hejrovská

Tel: +420 703 197 347

E-mail: Dagmar.Hejrovska@szif.cz