Intervenční nákup másla a sušeného odstředěného mléka – zahájení trvalého nabídkového řízení

Dne 26. května 2016 vstoupilo v platnost „Prováděcí nařízení komise (EU) 2016/826 o ukončení intervenčního nákupu sušeného odstředěného mléka za pevnou cenu pro intervenční období končící dnem 30. září 2016 a o zahájení nabídkového řízení pro nákup“.

Celkové množství sušeného odstředěného mléka nabídnutého k intervenci, které SZIF obdržel od všech nabízejících dne 24. května 2016, se přijme po vynásobení koeficientem přidělení 10,4707 % a zaokrouhlení dolů na nejbližší násobek 25 kg. Nabídky za pevnou cenu, doručené SZIF dne 25. května 2016 a po tomto dni do 30. září 2016, se odmítnou.

Intervenční nákup sušeného odstředěného mléka prostřednictvím trvalého nabídkového řízení je zahájen 26. května 2016 a bude pokračovat do 30. září 2016, nerozhodne-li Komise o navýšení množstevního limitu intervenčního nákupu SOM za pevnou cenu a předčasném ukončení trvalého nabídkového řízení.

Lhůta pro podávání nabídek do prvního uzávěrkového termínu trvalého nabídkového řízení končí dne 7. června 2016 ve 12:00 hodin. Konečné datum pro podávání nabídek do následujících uzávěrkových termínů trvalého nabídkového řízení bude vždy první a třetí úterý v měsíci ve 12:00 hodin. Pokud je úterý dnem státního svátku, lhůta končí ve 12:00 hodin předchozího pracovního dne.

Pro nabídkové řízení používají nabízející subjekty stále stejný formulář vydaný SZIF, který je k dispozici na www.szif.cz nebo na centrálním pracovišti SZIF, pouze je nutné vyplnit bod 6. Cena. Pokud bod 6. Cena nebude vyplněn, bude nabídka považována za „Nabídku za pevnou cenu“ a jako taková bude muset být zamítnuta.

Zdroj: SZIF

Ing. Martin Foreth vedoucí Oddělení školních programů a intervenčních opatření

Napsat komentářPřihlásit se

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..