Nový program PGRLF se těší velkému zájmu. Titul PROVOZ 2020 – snížení jistiny úvěru je stále otevřen. Máte pro nás zpětnou vazbu, napište nám.

 

Za ČMSZP si jsme vědomi ne vždy pozitivní zpětné vazby na toto opatření, proto jsme se rozhodli podklady sesbírat a následně Vaše podnity předat dále. pokud máte k tomuto progrmu námiky, prosím pište na info@cmszp.cz .


Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. spustil v pondělí 15. června 2020 příjem žádostí do nového programu PROVOZ 2020 – snížení jistiny úvěru. O tento druh podpory je mezi zemědělci zájem, což dokládá více než 1.200 žádostí přijatých PGRLF během několika dnů od spuštění. I přes vysoký počet přijatých žádostí je tento program pro zájemce o podporu stále otevřen, a mohou se do něj hlásit prostřednictvím jednoduchého elektronického formuláře na www.pgrlf.cz.

Společnost PGRLF dlouhodobě podporuje české zemědělství prostřednictvím specializovaných programů podpor. Spolu s těmito stávajícími programy PGRLF ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství spustilo zcela nový program PROVOZ 2020, kterým tak, jakožto jedno z mnoha opatření, MZe reaguje na nastalou situaci spojenou s pandemií COVID-19.

Samotný program je zacílen na malé a střední podniky, které významně napomáhají potravinové soběstačnosti ČR, což jsou především pěstitelé zemědělských plodin včetně tzv. citlivých komodit, či chovatelé hospodářských zvířat.

Od počátku jsme předpokládali, že počet žadatelů bude v řádech tisíců. S ohledem na tento počet jsme proto dbali na to, abychom našim potenciálním klientům nabídli včas oficiální a relevantní informace, což se také stalo ihned po schválení programu Evropskou komisí, kdy pravidla spolu s odpověďmi na základní, předpokládané dotazy byla vyvěšena na webových stránkách společnosti. Díky tomu měla zemědělská veřejnost možnost se seznámit s tímto programem skutečně detailně a s předstihem. Rovněž jsme se snažili, aby samotné podání žádosti a její forma zbytečně žadatele nezatěžovala. Tudíž je koncipována v co možná nejjednodušší podobě a neklade na uživatele žádné zvláštní nároky,“ řekl předseda představenstva PGRLF, Vladimír Eck.

V programu PROVOZ 2020 – snížení jistiny úvěru mohou zemědělští prvovýrobci zažádat až o 150.000 Kč, částka však nesmí přesáhnout 50 % nesplacené výše jistiny daného úvěru. Klienti rovněž mohou využít pro posílení svého podnikání dalších programů PGRLF, které běží kontinuálně s programem PROVOZ 2020 a které PGRLF poskytuje zejména v oblasti investičních podpor.

Mgr. Barbora Šenfeldová

Tisková mluvčí

Kontakt pro média: e-mail: senfeldova@pgrlf.cz / tel.: 720 032 653

Kontakt pro žadatele: e-mail: info@pgrlf.cz / tel.: 225 989 480