PGRLF – aktuální podpora

Připomínáme, že 4. kolo příjmu žádostí programů investiční úvěry a provozní úvěry, které bylo s upravenými podmínkami otevřeno dne 26. 6. 2017, stále běží. Aktuálně také přijímáme žádosti v rámci programů Podpory nákupu půdy, Úvěry na nákup půdy, Podpora nákupu půdy – snížení jistiny úvěru a v rámci dalších programů. Úplný výčet najdete na našich webových stránkách www.pgrlf.cz.

Předpokládaný termín otevření příjmu žádostí pro 5. kolo programů investiční úvěry a provozní úvěry je 23. 10. 2017. Program investiční nebo provozní úvěry je určen pro chovatele skotu, ovcí, koz, prasat nebo drůbeže či pěstitele ovoce, vinné révy, chmele, zeleniny, brambor, cukrové řepy, květin, školkařských výpěstků okrasných či ovocných druhů, pěstitele léčivých, aromatických a kořeninových rostlin (LAKR) nebo lnu a konopí, dále zpracovatele zemědělských produktů, podnikatele z řad zpracovatelů dřeva, vlastníků lesa a obce, které se zabývají odpovídajícími činnostmi z oblasti lesního hospodářství a zpravování dřeva.

Novou podporovanou investicí v rámci investičního úvěru je sadbový materiál pro výsadbu vinic na základě povolení pro novou výsadbu. Žadatel, který je pěstitelem vinné révy a který pořizuje sadbový materiál pro výsadbu vinic na základě povolení pro novou výsadbu, předkládá k žádosti o investiční úvěr kopii rozhodnutí o povolení pro novou výsadbu dle čl. 63 a 64 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, které není starší 3 let.

Novinkou u 4. a 5. kola je také možnost podávat žádost pouze elektronicky prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách www.pgrlf.cz v sekci Podat žádost.

Zdroj: Neli Vesselinova, tisková mluvčí PGRLF, a.s.