Dotazník

ČMSZP bylo požádáno Asociací samostatných odborů ke spolupráci.

V rámci projektu „Role kolektivního vyjednávání v době rostoucí digitalizace práce“ financovaného z příspěvku na činnost dle § 320a zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, ve znění pozdějších předpisů, v roce 2020 provádí průzkum pod názvem “Role a význam kolektivního vyjednávání na centrální i podnikové úrovni v době 4. průmyslové revoluce z pohledu zaměstnanců”.

 

Pro účely průzkumu Vás i Vaše kolegyně a kolegy prosíme  o vyplnění krátkého dotazníku.  Zajímá nás, co si myslíte o tom, jak technologie změnily a mění obsah práce. Dále chceme zjistit, kdo a jak podle Vás může ovlivnit, aby se žáci v učilištích opravdu naučili to, co se po nich v práci bude chtít. A to včetně nových technologií, které se v různých profesích využívají stále častěji a které souvisí s trendy jako digitalizace, robotizace, automatizace.

 

Zřejmě vnímáte, že nové technologie a postupy pronikají do různých povolání stále rychleji a třeba s nimi i sami stále častěji pracujete. Ale co absolventi, kteří vycházejí ze škol? Naučili se už ve škole nové technologie ovládat? A kdo především může pomoci, aby se to naučili už ve škole? Mohou to být odbory, mohou to být mistři odborného výcviku…? Dejte nám vědět, jak to vidíte Vy.

 

Průzkum je anonymní. Dotazník není složitý ani dlouhý, jeho vyplnění Vám nezabere více než 10 minut.

Dotazník můžete vyplnit elektronicky zde: http://dotaznik.dotaznikovecentrum.cz/aso2020

Pro vyplnění dotazníku ručně je možné využít přiloženého souboru.

 

O vyplnění a odevzdání dotazníku Vás prosíme nejpozději do 28. května 2020.