Téměř 900 hospodářských zvířat na výstavišti v Brně – ANIMALTECH 12.5. až 15.5.2019


Téměř 900 hospodářských zvířat na výstavišti v Brně
Už podruhé se na brněnském výstavišti bude konat Mezinárodní veletrhu pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH s Národní výstavou hospodářských zvířat, letos od 12.5. (neděle) do 15.5. (středa). Součástí doprovodného programu je Středoevropský veterinární kongres, souběžně proběhne také Národní výstava myslivosti, výstava koní a včelařská výstava.
Technologie pro živočišnou výrobu
V pavilonu P a jeho okolí najdou návštěvníci expozice s technologiemi pro živočišnou výrobu – krmivářské firmy, technologie pro chov, dojicí techniku, zemědělskou techniku včetně závěsné techniky. Velká část vystavovatelů představuje novinky a zajímavé exponáty pro větší výnos, produktivitu i lepší prostředí hospodářských zvířat.
 
Národní výstava hospodářských zvířat
Na Národní výstavě hospodářských zvířat uvidí návštěvníci přes 900 kusů skotu, prasat, ovcí, koz a koní. Nejdůležitější částí doprovodného programu výstavy jsou tradičně šampionáty a soutěžní přehlídky, například Národního šampionát holštýnského skotu, Národního šampionát masných plemen, Národního šampionát skotu jersey nebo soutěžní přehlídky normandského skotu.
V neděli proběhne na výstavišti sněm Agrární komory ČR, letošní ANIMAL TECH využije Mendelova univerzita k připomenutí sta let agronomické fakulty. Návštěvníci uvidí také ukázky zpracování vepřového masa nebo soutěž ve stříhání ovcí ručními nůžkami. Ve spolupráci se Zemědělským svazem ČR proběhne také program pro děti nebo žáky základních škol.
 
Středoevropský veterinární kongres
V úterý a ve středu proběhne jako součást doprovodného programu veletrhu ANIMAL TECH Středoevropský veterinární kongres. Jeho tématem je „Quo vadis veterinární medicíno a veterinární profese?“. Nejvýhodnější ceny za účast platí do 15. dubna. Program a registrace.
 
Výstava koní
 
V pavilonu F se představí v nejrůznějších ukázkách více než 150 koní téměř dvaceti plemen. Nejmenší bude minihorse, největší shire horse, z předvedených disciplín jmenujme alespoň drezuru, working equitation, extreme trail, koňské pólo či westernové jezdění. Těšit se můžeme také na ukázky spřežení, kde bude speciálním hostem Národní hřebčín Kladruby nad Labem.
 
Myslivost a včelařská výstava
Pavilon G1 bude patřit myslivosti. V prodejních expozicích najdou návštěvníci potřeby pro myslivost a pobyt v přírodě, zbraně, střelivo, optiku a oblečení. Po celou dobu výstavy bude probíhat program na pódiu, a to jak odborný, tak zábavný, v provozu bude myslivecká restaurace, v neděli a v pondělí si návštěvníci budou moci vyzkoušet lukostřelbu na 3D terče.
Z doprovodných výstav lze jmenovat například chovatelské přehlídky trofejí okresních mysliveckých spolků z Brna a okolí, výstavu shozů jeleního paroží, příběh obory Kralice, příběh vzniku unikátní lovecké dýky nebo mufloní trofeje z lesního závodu Židlochovice. Ve stejném pavilonu je umístěna včelařská výstava spojená s prodejem.
 
 
Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin, ve středu do 17 hodin. Nejvýhodněji lze koupit vstupenky na webu veletrhu ANIMAL TECH, levnější vstupné budou mít také organizované skupiny – zájezdy, které ve středu 15. května mají vstup zdarma.