Spolek pro obnovu venkova zve na Národní konferenci Venkov

V atraktivním prostředí klášteru premonstrátů v Teplé v Karlovarském kraji se letos uskuteční další ročník tradičního setkání představitelů obcí, měst a celé řady státních i nestátních organizací – Národní konference VENKOV 2019.

Pořadatelem třídenní akce, která proběhne ve dnech 1. až 3. října, je Spolek pro obnovu venkova (SPOV) s podporou Ministerstva zemědělství, Národní sítě místních akčních skupin, Svazu měst a obcí ČR, Sdružením místních samospráv ČR, Agrární komory ČR a Asociace soukromého zemědělství ČR.

Na účastníky konference čeká bohatý odborný i doprovodný program. Ve čtyřech samostatných sekcích proběhnou druhý den konference diskuse a prezentace na téma „Voda a sucho“, „Život na venkově a sociální zemědělství“, „Mezinárodní spolupráce“ a „LEADER – zpět ke kořenům“. V zahajovací den konference se setkají desítky představitelů organizací působících ve venkovském prostoru, od ochránců přírody přes památkáře, zahrádkáře a podnikatelská sdružení po zástupce akademické, vědecké a výzkumné sféry. Společným jmenovatelem letošního ročníku přitom bude logicky strategie a příprava programů rozvoje venkova na příští sedmileté rozpočtové období EU, která má začít v roce 2021.

Národní konference VENKOV 2019 nabídne ale také celou škálu dalších akcí, jako komentované prohlídky kláštera, trhy místních výrobků nebo exkurze do terénu, tematicky spojené s jednotlivými odbornými sekcemi.

Aktuální znění programu a on-line přihlášku najdete na www.venkov40.cz.

Naše voda, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová