Možnosti kofinancování projektů z Fondu spolupráce CEI pro rok 2019

Středoevropská iniciativa (CEI), jejímž členem je i Česká republika, uveřejnila výzvu k předkládání žádostí na kofinancování projektů z Fondu spolupráce CEI na rok 2019.

Fond spolupráce CEI usnadňuje realizaci malých multilaterálních projektů, tzv. kooperačních aktivit, které mají především podobu seminářů, workshopů a krátkých školení a slouží primárně k rozvíjení spolupráce mezi členskými státy CEI formou přenosu osvědčených postupů (best practices).

Výzva je určena pro žadatele z řad soukromých i veřejných subjektů a mezinárodních či nevládních organizací. Návrhy projektů musí být zaměřeny na oblast podpory specifikovanou akčním plánem CEI 2018-2020. Projekty se zaměřením na oblast zemědělství jsou zahrnuty do cíle č. 2 – Ekonomický růst – Posilování rozvoje venkova.

Podrobnosti k podávání žádostí jsou k dispozici na internetové stránce CEI (www.cei.int)

Celková částka k dispozici v rámci Fondu spolupráce je 350 000 Euro. Grant udělený v rámci výzvy nesmí překročit 50% z celkových nákladů daného projektu a maximální výše grantu přiděleného na jeden projekt nesmí přesáhnout 15 000 Euro.

Lhůta pro podání žádostí: 24. července 2019

Žádosti mají být zaslány elektronickou poštou na adresu: applications.coopfund@cei.int