SZIF začíná vydávat rozhodnutí na dojnice a opatření NATURA

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který administruje zemědělské dotace,  vydává rozhodnutí na VCS – dojnice a opatření NATURA 2000 na zemědělské půdě.

V letošním roce jde o poslední rozhodnutí k dotacím v rámci Jednotné žádosti 2017, ostatní dotační tituly budou následovat v novém roce. O Podporu na chov krávy chované v systému s tržní produkcí mléka si v letošním roce požádalo 1 825 žadatelů. Výše sazby je stanovena na 3 597,20 Kč/VDJ, celková částka na tuto dotaci je přibližně 1,3 miliardy korun. Kompenzační platba NATURA 2000 na zemědělské půdě je určena na pokrytí dodatečných nákladů a ušlých příjmů v souvislosti s hospodařením ve specifických oblastech.

Výše letošní sazby na 1 ha trvalého travního porostu je 2 323,80 Kč. O tuto dotaci letos požádalo 452 žadatelů v celkovém úhrnu 12,8 milionu korun. Pro výplatu těchto podpor je nezbytné, aby rozhodnutí nabylo právní moci.

Doporučujeme žadatelům, aby v rámci urychlení výplat využili možnosti vzdání se práva na odvolání. Díky tomuto kroku platbu urychlí. Formulář „Prohlášení o vzdání se práva odvolání“ je k dispozici na webových stránkách:

www.szif.cz / JEDNOTNÁ ŽÁDOST v sekci „Ke stažení“, ve složce Jednotná žádost.

Tento formulář lze podat jedním z následujících způsobů:

1. prostřednictvím Portálu farmáře

2. přes datovou schránku

3. osobně na místně příslušném regionálním pracovišti SZIF

4. poštou

5. e-mailem, ale pouze s uznávaným elektronickým podpisem.

Zdroj. SZIF: V případě dotazů se žadatelé mohou obrátit na infolinku SZIF prostřednictvím tel. čísla: 222 871 871, nebo e-mailu: info@szif.cz.