Český svaz chovatelů masného skotu si zvolil nové vedení

Chovatelé sdružení v Českém svazu chovatelů masného skotu si dnes na volební členské schůzi zvolili nového předsedu. Stal se jím Ing. Václav Jungwirth, který o několik hlasů porazil druhého kandidáta na tento post Ing. Jana Machače. Václav Jungwirth se tak pro další čtyřleté období ujme nejvyšší funkce v našem svazu ve které nahradí Ing. Miroslava Vráblíka. Ten svaz vedl v uplynulých osmi letech a do dalšího volebního období se již rozhodl nekandidovat. Vedle předsedy volilo členské shromáždění také nové složení pětičlenné revizní komise.

Třiapadesátiletý Václav Jungwirth vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze. Ihned po dokončení studií nastoupil do ZD Brloh, kde pracuje dodnes, od roku 1995 jako ředitel družstva a následně předseda. Podnik, který dlouhá léta vede, se zabývá zejména chovem plemene aberdeen angus, okrajově rovněž masným simentálem a dojeným skotem. V roce 2005 byl zvolen do revizní komise ČSCHMS a ve funkci předsedy revizní komise pracoval doposud. Díky dobré znalosti svazového prostředí je tak důkladně seznámen s činností a fungováním svazu. Dlouhodobě se aktivně angažuje i v oblasti spojené se zemědělskou dotační politikou a i zde bude pro svaz velkým přínosem.

Odcházející předseda Ing. Vráblík se s funkcí předsedy, kterou zastával po dvě volební období, popral více než se ctí a nasadil laťku velmi vysoko. Nevěnoval se pouze jednomu tématu, ale pod jeho vedením svaz vzkvétal ve všech oblastech. I díky němu jsme známí v celém světě jako jedna z chovatelsky nejvyspělejších zemí. Realizoval mnoho povedených obchodů s jinými zeměmi, založil a dodnes úspěšně vede Junior team, podílel se na vytvoření nové specializované výstavy Jihočeské beef show na Zemi živitelce a mnoho dalšího. Za jeho práci, které obětoval stovky hodin, mu velice děkujeme a přejeme do budoucna mnoho úspěchů a pevné zdraví.

Do revizní komise byli zvoleni Marie Šilhanová, Ing. Luboš Šilhavý, Ing. Jan Hromas, Ing. Miloslav Válek a Ing. David Hruška, který byl následně zvolen jako předseda tohoto svazového orgánu.

Zdroj:  Kamil Malát, ČSCHMS