Přehled seminářů k Jednotné žádosti 2016

Doba podávání Jednotných žádostí 2016 se pomalu, ale jistě blíží. Začátek příjmu žádostí, prostřednictvím kterých zemědělci každoročně žádají o dotace na přímé platby a neprojektová opatření Programu rozvoje venkova, je naplánován na první polovinu dubna 2016, termín bude upřesněn. Protože včasná příprava a poskytnutí kompletních informací k jednotlivým opatřením je pro žadatele alfou omegou, zorganizoval pro ně Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) ve spolupráci s Celostátní sítí pro venkov a jejími partnery sérii seminářů.

Stejně jako vloni budou i v letošním roce probíhat semináře, které zemědělce seznámí s jednotlivými dotačními tituly v rámci Jednotné žádosti 2016, zaměří se na novinky oproti předchozím letům, předávání zkušeností z administrace žádostí a upozorní také na časté chyby ze strany žadatelů.

Semináře zemědělcům usnadní orientaci v jednotlivých opatřeních a zároveň zde získají informace, které jim pomohou při vyplňování samotných žádostí. V rámci seminářů se žadatelé dovědí vše potřebné k Přímým platbám, Agroenvironmentálně-klimatickým opatřením, LFA, Ekologickému zemědělství, Dobrým životním podmínkám zvířat, NATURA 2000 na zemědělské půdě a Přechodným vnitrostátním podporám. Bude diskutována správná zemědělská praxe a Cross compliance.

SZIF připravil tyto semináře ve spolupráci s Celostátní sítí pro venkov a jejími partnery. Probíhat budou v první polovině dubna, účast pro zájemce je zdarma.

Pozvánky na jednotlivé semináře budou zveřejněny na www.szif.cz/cs/ro, v záložce dle příslušného Regionálního odboru, zároveň je najdete také v kalendáři akcí. Přehled konaných seminářů přikládáme k tiskové zprávě v samostatné příloze.

Informace k Jednotné žádosti 2016 je také možné získat na seminářích, které realizují samostatně Krajská informační střediska (KIS). V rámci těchto akcí budou poskytnuty informace k Jednotné žádosti 2016 a zároveň i k připravovaným změnám v nitrátové směrnici a 2. kolu projektových opatření Programu rozvoje venkova 2014 – 2020. Také tyto semináře jsou bez vložného.

Bližší informace k seminářům KIS naleznete na:

www.agroporadenstvi.cz/default.asp?ids=0&ch=34&typ=1&val=136653.

V případě dotazů se žadatelé mohou obrátit na infolinku SZIF prostřednictvím telefonního čísla 222 871 871, nebo e-mailu: info@szif.cz.

Příloha: Přehled konaných seminářů 2016

Zdroj: szif.cz

Přílohy