Změna dokumentu Metodika pro výpočet finančního zdraví

Upozornění pro žadatele:

Ministr zemědělství dne 12. 8. 2015 schválil změnu dokumentu „Metodika pro výpočet finančního zdraví“. Změna se týká žadatelů uplatňujících v daňovém přiznání výdaje procentem z příjmu (tzv. paušál). Změna je provedena na str. 6, poslední odstavec.

Původní znění:

„Pakliže žadatel/příjemce uplatňuje výdaje procentem z příjmů dle § 7, odstavec (7) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, není možné finanční zdraví vypočítat. Takovýto žadatel/příjemce může žádat v opatření, ve kterém je výpočet finančního zdraví požadován, pouze do výše max. 1 mil. Kč způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace“.

Nové znění:

„Pakliže žadatel/příjemce uplatňuje výdaje procentem z příjmů dle § 7, odstavec (7) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, bude žadatel vyplňovat stejné údaje jako žadatelé, kteří vedou daňovou evidenci. V případě, že těmito údaji žadatel nedisponuje, stanoví je odhadem, dle své dlouhodobé praxe“.

Touto změnou dochází k tomu, že  žadatelům, kteří uplatňují v daňovém přiznání paušál, bude umožněno, aby předložili projekty, jejichž výdaje, ze kterých je stanovena dotace, přesáhnou částku 1 mil. Kč.

Aktualizovaný dokument naleznete v příloze nebo v Základních informacích, v části Finanční zdraví.

Metodika pro výpočet finančního zdraví – aktuální verze

Výpočet FZ

Zdroj: MZe