PŘIPOMÍNKOVÁNÍ: Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 84/1996 Sb., o lesním hospodářském plánování

Informace o legislativním procesu návrhu vyhlášky, který je do 25. 10. 2021 v meziresortním připomínkovém řízení a případné připomínky je možné zasílat na emailové adresy: eklep@mze.cz nebo robert.pavlousek@mze.cz.

Rok vydání: 2021
Tématické oblasti: Legislativa (národní/EU)

Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 84/1996 Sb., o lesním hospodářském plánování

Meziresortní připomínkové řízení probíhá od 4. 10. 2021 do 25. 10. 2021.

Cílem předkládaného návrhu vyhlášky je zejména reakce na aktuální potřeby lesnického hospodaření, dozorové činnosti orgánů státní správy lesů a kontroly plnění závazných ustanovení lesních hospodářských plánů  v souvislosti s nutností zajistit trvale udržitelné hospodaření v měnících se přírodních podmínkách. Dále se ustanovení týkající se alternativních způsobů zpracování lesních hospodářských plánů a odvození jejich závazných ustanovení. Jedná se o ustanovení specifická pouze pro alternativní metody hospodářské úpravy lesů pro nepasečné lesnické hospodaření.

Případné připomínky je možné zasílat nejpozději do 25. 10. 2021 na emailové adresy: eklep@mze.cz nebo robert.pavlousek@mze.cz

Znění návrhu vyhlášky s odůvodněním je k dispozici zde (webové stránky Úřadu vlády – Portálu ODok – veřejně přístupná Knihovna připravované legislativy).